Ахмети: До края на юни ще се реши спорът с България

Ако остане вакуум на Балканите, може да припламне искра
20 юни 2022 08:11, Елка Василева
34
Ахмети: До края на юни ще се реши спорът с България
Снимка: архив, БГНЕС

"Трябва да демонстрираме смелост за доброто на страната ни. И за нас, и за България е важно този въпрос да има положителен епилог", заяви на пресконференция снощи председателят на най-голямата албанска партия в парламента на Република Северна Македония - Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), която е коалиционен партньор на СДСМ, Али Ахмети.

Още по темата
"Смятам, че до края на месеца ще се намери решение на спора с България и ще има епилог в полза на мира, стабилността и бъдещето, аз не съм от лагера на песимистите", каза той, цитиран от македонски медии.

Ахмети твърди, че ДСИ в поведението си, а и той в комуникацията си с коалиционните си партньори се води от това, че "сега е моментът и сега трябва да бъде намерено решение", защото според него и за България е добре проблемите да бъдат решени.

По думите му френският президент Еманюел Макрон улеснява процеса по намиране на решение. "Вярвам в бъдещето и затова вярвам и в това, че до края на юни ще бъде намерено решение, защото има и сериозна ангажираност на нашите приятели и съюзници. Вярвам в тяхната решителност и в желанието на Макрон Балканите да бъдат по-сигурно, по-безопасно, по-спокойно място, защото е достатъчно, ако оставим вакуум или отворени и нерешени въпроси или пък протакаме решаването на проблемите, да припламне някоя искра тук", каза Ахмети.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
вида преди 2 години
Никъде не видях искане да се отворят досиетата в УГБД..?, т.е. тяхното ДС. Като се види кой е сръбски шпионин на всички ще им стане ясно кой какъв е - българин, сърбин, македонец и т.н. и по какъв начин се е писала историята. Сами ще поискат истината.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще разберете като видите споразумението?И какво ще се случи ако Македония влезне в ЕС? Единственото различно ще бъде, че няма да има желаещи за Български паспорти от Македония.Това ще бъде разликата ,нищо друго.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетите ще ги чакате още дълго.Когато свърши конфликта с Русия и когато докажете,че нямате шпионинв държавата.
27
1
 
3
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Ще се срещи до края на юни, 2250 г.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нещо ми е подозрително това френско предложение защотоНИКОЙ НЕ ГО ПУБЛИКУВА,а всички го обсъждат. Недават народа да го прочете. Става малко като ефтиния американски газ, дето 2 месеца го чакаме, и като самолетите дето 2 г. ги чакаме. А дано дочакаме да го прочетем ПРЕДИ предателите да го подпишат.
25
2
 
4
 
! Отговори
Ахмети преди 2 години
Правнук на Александър Велики мехмети !
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не познавам не- корумпиран Българин.От най-бедния до най-богатия.Намерете ми поне един почтен Българин.Всички Българи са корумпирани и се придават евтино.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА НЯМА ДА ИМА ЗЕЛЕН СЕМАФОР. ЗЕЛЕН СЕМАФОР НЯМА ДА ИМА И ДОТОГАВА, ДОКОГАТО В РСМ ПРОДЪЛЖАВАТ С ИЗВРАЩЕНИЯТА НА ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ В РСМ!!!
22
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Спор няма. Има реалности. Единственото решение е денацификация на хората живеещи в РСМ
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЛКО НЕДОУМЯВАМ- ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВЛИЗА МАКЕДОНИЯ В ЕС СЛЕД КАТО СЕ ПРОВЕЖДАТ ОГРОМНИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ БГ И ЕС- ПИТАМ СЕ ЗАЩО СА ТИЯ НАПЪНИ- ТЕ ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ СА СИ САМОДОСТАТЪЧНИ.
20
1
 
9
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
До края на юни, лето 2079.....
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е български мюсюлманин. Докато не си спомни, ЕС само по телевизията.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не спъва две съседни държави и е дала зелена светлина на Албания. Отделно..ако трябва да се заяждаме - какви държави са бившите ни територии? Дори и за колонии не може да говорим тук, а за съставни части на България. И защо да не могат да съществуват? Молдова, Кипър, Босна, Косово как съществуват?
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вкарат шиптърите и рсм за сметка на нас - най добре да напуснем - ес, явно не ни мислят доброто принудят ли ни да вдигнем ветото без да са испьлнени исканията
16
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Докато не си промените...учебниците,ще видите ЕС,през...крив макарон. Не може ви оправи и Макрон.
15
28
 
5
 
! Отговори
До юни приключва преди 2 години
България няма право да спъва две съседни държави заради комплексите си от миналото. Какво очаквате? Да кажат, че са българи? Ами нали тогава не следва да имат държава? Само ще направите така да ви намразят повече. Не виждам защо се инатите. Освен това, гърците знаете ли какво лоби имат и в САЩ, и в Европа? Няма как да сравните техния спор с нашия. И техния беше за името и областта, която твърдяха, че е в Северна Гърция. А вие искате да си сменят идентичността. Няма да стане. Не тормозете хората.
14
1
 
40
 
! Отговори
бг преди 2 години
Наричайте ни фашисти , крадете историята ни , горете български знамена , палете културни центрове , тормозете дискриминирайте и преследвайте българите и чакайте България да вдигне ветото за влизане ви в европейски съюз -семейството на цивилизваните държави !?
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако дотогава проговорите книжовен български, може.....
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да се стигне до споразумение. Ако ветото остане, негативизма срещу нас ще се утрои. В хора на хейтърите срещу нас ще се прибавят още държави освен Македония и Албания.
11
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли непродажен Българин? Същото важи и за Македонците.Руснаците и Турците плащат на ръка.Това е проблема с Македония и България.Който плати той си клат..